Sini Internet Projecten

LoRa©

LoRa staat voor Long Range. LoRa maakt het mogelijk om kleine hoeveelheden data draadloos te verzenden en te ontvangen. LoRa is hierom uitermate geschikt in applicaties waarbij het volstaat slechts een handvol gegevens binnen afzienbare tijd uit te wisselen. Hierdoor wordt het nog eenvoudiger om voorheen simpele applicaties 'smart' te maken en te laten behoren tot het Internet of Things (IoT). Zelfs binnen gebouwen en andere constructies.

Werking

Om LoRa te kunnen toepassen is er een aantal componenten benodigd:

- LoRa Node / Thing
- LoRa Gateway (aanwezig in Den Helder)
- Server
- Applicatie

Ieder van deze componenten zorgt voor een deel van de verbinding of interface tussen de gebruiker (applicatie) en de end node.Praktisch, Energiezuinig, Kostenefficiënt

LoRa biedt de mogelijkheid op praktische wijze kleine data hoeveelheden naar het internet te transporteren. Dit gebeurt door middel van een LoRa Gateway. één gateway is in staat duizenden LoRa Nodes te verbinden met het internet. Iedere LoRa node maakt dus verbinding met één of meerdere gateways. De gateway zorgt ervoor dat de ontvangen of de te verzenden data op de juiste plek terecht komt. Dit maakt het zeer eenvoudig om apparaten te verbinden met het internet. In feite biedt LoRa de ideale ondersteuning voor Internet of Things (IoT).

De frequentie en snelheid waarmee data wordt verzonden en ontvangen is relatief laag. Dit maakt het mogelijk de nodes, tussen de data overdracht, in slaapstand of in stand-by te zetten. Hierdoor zal het stroomverbruik van de Nodes drastisch omlaag gaan. Doordat het stroomverbruik laag is ontstaat de mogelijk Nodes te voorzien van een batterij welke in staat is de nodes jaren lang online te houden zonder opladen.

Voor conventionele telecom technieken zoals 3G moet voor iedere node een SIM kaart ingekocht worden voordat deze kan communiceren over het netwerk. LoRa maakt het mogelijk een eigen netwerk te maken door het plaatsen van een Gateway. Het bereik hiervan is een straal van enkele kilometers. Het voordeel hiervan is dat er geen abonnementskosten gemaakt worden voor iedere individuele node. Tevens is het zo dat de kosten voor een LoRa modem lager liggen dan die van een 3G modem.


Bron: http://www.loranode.com/LoRa/

KvK: 37112728 | BTW-nr. NL002091505B57 | Algemene voorwaarden | Disclaimer | © 2004 - 2023